Facebook Hesabı Nasıl Dondurulur? Nasıl Silinir?

0
421

Facebook hesabınızı geçici bir süreliğine dondurmak veya tamamen silmek mi istiyorsunuz? O zaman bu konu tam size göre.

Facebook günümüzde sosyal hayatımızın büyük bir kısmını oluşturuyor. Eğer sosyal medyada fazla zaman harcıyor ve bu durumdan şikayetciyseniz hesabınızı kapatmak isteyebilirsiniz. Ya da ikinci bir hesabınız var ve artık eskisine gerek kalmayabilir.

Facebook hesabınızı geçici olarak veya tamamen kapatabilirsiniz. Geçici olarak hesabınızı kapattığınızda daha sonra tekrar kullanabilmeniz mümkündür. Ancak hesabınızı tamamen silmek istiyorsanız bu konuda dikkatli olmanızı ve verilerinizi yedeklemenizi öneriyoruz. Ayrıca hesabınıza ait sayfa veya gruplarınız varsa ve bunların tek yöneticisi sizseniz bu sayfa ve grupların da silineceğini unutmayın. Bu konuda önlem almak için ikinci bir hesap açıp sayfa veya gruplarınıza o hesabı yönetici olarak belirleyebilirsiniz. Şimdi Facebook hesabınızı nasıl geçici olarak veya tamamen kapatabileceğinizi anlatalım.

Hesabınızı Dondurun!

Facebook’u kullanmaktan sıkıldıysanız veya Facebook’ta çok zaman harcıyorsanız hesabınızı dondurma seçeneğini kullanabilirsiniz. Hesabınızı dondurduğunuzda profiliniz, adınız, etiketleriniz, paylaşımlarınız kapatılacak ancak arkadaşlarınızın arkadaş listesinde profil fotoğrafınız olmadan gözükmeye devam edeceksiniz.

Facebook hesabı nasıl geçici olarak kapatılır?

Facebook hesabınızı geçici olarak kapatmak veya dondurmak için:

  • Facebook’ta sağ üst bölümde bulunan ok simgesine tıklayıp açılan kutucuktan “Ayarlar” başlığına tıklayın.
  • Açılan sayfada “Güvenlik” sekmesine ulaşın.
  • Güvenlik Ayarları” bölümünde “Hesabını Dondur” seçeneğine tıklayın.
Hesabını Dondur
  • Açılan sayfadaki kutucuğa Facebook şifrenizi girip “Devam” butonuna tıklayın.
  • Facebook hesabınızı neden dondurmak istediğinizi soracaktır ve bunun için farklı seçenekler sunuyor. Herhangi bir seçeneği seçtiğinizde sizi bilgilendirmek için küçük bir pencere açılacaktır.
Hesap Dondurma Seçenekleri

Size uygun seçeneği seçtikten sonra, Facebook’ta olan bitenden haberdar olmak istemiyorsanız “Facebook’tan gelecek e-postaların alımını durdur” seçeneğini seçin ve “Dondur” butonuna tıklayarak hesabınızı geçici olarak kapatabilirsiniz.

Hesabınızı yeniden etkinleştirmek için hesabınıza giriş yapmanız yeterli olacaktır. Yine de siz hesabınıza giriş yapmadan etkinleşmesini sağlayabilirsiniz. “Sadece bir süreliğine. Geri döneceğim.” seçeneğini işaretleyip belirli bir gün (1-7) seçebilirsiniz. Seçtiğiniz gün sayısı sonra hesabınız otomatik olarak etkinleştirilecektir.

Hesabınızı Silin!

Facebook’tan sıkıldığınız, kullanmayı gereksiz gördüğünüz zamanlar oluyor değil mi? O zaman hesabınızı tamamen silin. Hesabınızı sildiğinizde tüm bilgilerinizin, paylaşımlarınızın ve içeriklerinizin tamamen silineceğini ve bunlara bir daha ulaşamayacağınızı belirtelim.

Facebook hesabı nasıl tamamen silinir?

Facebook hesabınızı tamamen silmek istiyorsanız dikkatli olmanız gerektiğini tekrar belirtelim. Çünkü bu işlemin herhangi bir şekilde geri dönüşü bulunmuyor.

Facebook hesabınızı tamamen silmek için öncelikle “Uygulama Ayarları” bölümünden hesabınıza bağlı olan uygulamalardan çıkış yapmanız gerekiyor. Bunun için:

  • Bu adrese giderek Facebook hesabınızla giriş yapın.
  • Açılan sayfada hesabına bağlı olan uygulamaları göreceksiniz. Herhangi birinin üzerine gelip “Kaldır” botununa tıklayın.
Uygulama Kaldır
  • Açılan sekmede tekrar “Kaldır” butonuna tıklayın.
  • Aynı işlemi hesabınıza bağlı olan tüm uygulamalar için uygulayarak hepsini kaldırmanız gerekiyor.
  • Tüm uygulamaları kaldırdıktan sonra bu adrese giderek açılan sayfada “Hesabımı Sil” butonuna tıklayın.
Hesabımı Sil
  • Ardından açılan sekmedeki kutucuğa hesap şifrenizi girip ilgili sorguya görselleri seçerek yanıt verin. Mesela “Lütfen bir kol saati gösteren tüm fotoğrafları seç.”, “Lütfen bir çiçek gösteren tüm fotoğrafları seç.”, “Lütfen bir şelale gösteren tüm fotoğrafları seç.” vb.
Hesap Silmeyi Doğrula
  • Her şey tamamsa “Tamam” botuna tıklayarak hesabınızı silebilirsiniz.

Facebook hesabınız bu işlemlerin ardından 14 gün içerisinde tamamen silinecektir. Hesabınızı silmekten vazgeçtiyseniz hesabınıza giriş yapın ve “Silmeyi İptal Et” butonuna tıklayın.

Daha önce Facebook hesabınızı dondurduğunuz vea sildiğiniz oldu mu? Bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizimle paylaşın.